Aktuelt
Partene i tariffoppgjøret i kommunesektoren er enige om å utsette oppstarten av forhandlingene på grunn av streiken i frontfaget.
I statlig sektor er vi jurister blant de få som ikke har egne stillingskoder. Det er ingen som stiller spørsmål ved stillingskoder for verken leger eller ingeniører. Jeg spør hvorfor ikke en jurist kan hete jurist når en lege er en lege, en ingeniører heter ingeniør og veterinærer bærer tittelen veterinær?
Noen gjør mer for rettssikkerheten enn andre. Noen kjemper hardere for at loven skal være lik for alle, at alle skal ha samme mulighet til å få de rettighetene lovene gir dem. Det er disse Juristforbundet ønsker å trekke fram som eksempler og helter – som verdige til Rettssikkerhetsprisen 2023.
Katrine Holter og Eirik Holmøyvik er utnevnt som nye medlemmer av juryen for Rettssikkerhetsprisen. Prisen deles ut på Rettssikkerhetskonferansen 18. oktober.
Akademikerne går forbi LO, og forhandler nå for i overkant av 42 000 ansatte i staten.
Det skjer mye på arbeidsrettens område. Stortinget har vedtatt flere lovendringer som trer i kraft i løpet av 2023, enkelte med virkning allerede fra 1. januar 2023. Det er forventet ytterligere endringer, som i skrivende stund ikke er vedtatt. Dette knytter seg blant annet til kollektive ordninger for vernetjeneste og arbeidsmiljø. Formålet fra lovgivers side med lov- og forskriftsendringene er å bedre arbeidstakeres arbeidsvilkår.
Politijuristene valgte ny leder 8. mars, og passende nok ble det en kvinne. Marianne Børseth Steensby blir med det historisk, som den første kvinnelige lederen av Politijuristene.
Når næringslivet ikke har klart å rekruttere flere kvinner inn styrer, er det nødvendig med en lovendring for mer likestilling i toppen.