Aktuelt
Konfliktene mellom staten og Akademikerne, samt mellom staten og Unio, er ferdig behandlet i Rikslønnsnemnda. Nemnda har avgjort at Akademikerne og Unio får beholde sine egne tariffavtaler.
Justis- og beredskapsdepartementet har invitert Akademikerne, som Juristforbundet er en del av, til å komme med forslag til kandidater til Advokattilsynets styre og Advokatnemnda.
På Juristforbundets landsmøte lørdag var visepresident, to hovedstyremedlemmer og en møtende vara på valg. I tillegg ble flere andre verv besatt.
Etter mye debatt på landsmøtet ble det lørdag vedtatt en resolusjon om at forbundet går inn for en «ja er ja»-samtykkelov. Den ble vedtatt med 41 stemmer. 12 støttet den ikke og seks stemte blankt.
Juristforbundets president Sverre Bromander fremhevet fellesskapet og viktigheten av å løfte i flokk i sin åpningstale på Landsmøtet.
– Det vil være et sterkt inngrep i forhandlingsretten dersom staten får medhold, sa Akademikernes advokat Tore Lerheim i Rikslønnsnemnda.
Det kan være krevende for både arbeidsgivere og tillitsvalgte å gjennomføre lokale pottforhandlinger når det er mange år siden sist. Derfor jobber Akademikerne for et system der forhandlingene alltid skjer lokalt.
– Avtalen vår er det beste verktøyet for at staten skal kunne sikre seg høyt utdannede – som er avgjørende for å levere gode tjenester til befolkningen, sier Kari Tønnessen Nordli, leder for Akademikerne stat.