Aktuelt
Vi har den siste tiden gjentatte ganger fått erfare hvordan streiker rammer samfunnet vårt. I kjølvannet av arbeidskonfliktene, har det dukket opp spørsmål om det er for lettvint å streike, og om myndigheten skal ha adgang til å gripe inn å avslutte en streik ved tvungen lønnsnemnd.
– Vi streiker ikke med lett hjerte, vi vet at det får konsekvenser, men vi trapper opp streiken for å få staten til å forstå alvoret, sier leder i Akademikerne stat Kari Tønnessen Nordli.
– Det økonomiske resultatet fra meklingen vil gi medlemmene våre reallønnsvekst. Vi er glade for at vi har forbedret systemet for lokale forhandlinger for våre medlemmer og at der er satt av midler til lokale forhandlinger, sier forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune Julius Okkenhaug.
Vi vil ikke akseptere en tariffavtale som er dårligere for våre medlemmer enn avtalen vi har i dag. Juristforbundet er en del av Akademikerne og streiker i staten for å beholde en tariffavtale som sikrer at utdanning gir uttelling på lønnsslippen.
Akademikerne, er den største hovedsammenslutningen i staten, og vil ikke akseptere en tariffavtale som er dårligere for våre medlemmer enn avtalen vi har i dag. Vi streiker nå i staten for å beholde en avtale som sikrer at utdanning gir uttelling på lønnsslippen, sier Kari Tønnessen Nordli, leder av Akademikerne stat.
– Resultatet i lønnsoppgjøret er et stykke fra våre ambisjoner, men vi valgte å ta en ekstra runde for våre mer enn 28 000 medlemmer, sier Tonje Leborg, leder i Akademikerne kommune.
Akademikerne melder i dag opptrapping i en eventuell streik dersom det ikke blir enighet i meklingen. Fra mandag vil Akademikerne ha om lag 1930 statsansatte ute i streik.
I dag starter meklingen i hovedtariffoppgjøret mellom staten og Akademikerne. Rannveig Sørskaar og Are Skjold-Frykholm i Juristforbundet stat sitter i Akademiker stat sitt forhandlingsutvalg og deltar i meklingen hos Riksmekleren.