Aktuelt
I dag har noen av domstolene for lite å gjøre, mens andre sliter med å ta unna sakene.
84 prosent av Juristforbundets medlemmer arbeider på hjemmekontor, nesten utelukkende fordi arbeidsgiveren oppfordrer til det. Bare ni prosent melder at virksomheten de jobber i, har måttet ty til permitteringer. Dette kommer frem i en fersk medlemsundersøkelse forbundet har gjennomført. Juristforbundet har for øvrig registrert svært få permitterte medlemmer.
Koronaepidemien har påvirket alt fra våre små dagligdagse gjøremål til effektene vi som samfunn vil merke i lang tid framover. Da er det både riktig og viktig at det reviderte nasjonalbudsjettet, som ble lagt fram i dag, inneholdt store endringer tilpasset en ny hverdag. Juristforbundet er fornøyd med store deler av budsjettforslaget, men savner noen svært viktige satsinger.
De aller fleste av oss opplever for tiden en arbeidssituasjon utenom det vanlige. For noen innebærer det å ha flyttet arbeidsplassen hjem, for andre at man for en periode utfører andre arbeidsoppgaver enn de man har til vanlig.
Nedbemanning kjennetegnes ved at det er forhold hos virksomheten som innebærer at arbeidsgiver har behov for å redusere antall ansatte gjennom oppsigelse. Lov og avtaleverk stiller krav til arbeidsgiver både når det gjelder oppsigelsesgrunnlag og saksbehandling for at en nedbemanning skal være saklig, og derav lovlig. Vi vil i denne artikkelen se nærmere på vilkårene som er fastsatt.