– Gratulerer, Marte Eidsand Kjørven!

Publisert 10.09.2024

Foto: Tore Letvik/Juristen

– På vegne av hele Juristforbundet vil jeg varmt gratulere professor Marte Eidsand Kjørven med tildelingen av Rettssikkerhetsprisen for 2024! Prisen er en fortjent hyllest til Kjørvens innsats for å rydde opp i negative konsekvenser av digitaliseringen, uttaler Juristforbundets president Sverre Bromander. 

Bromander slutter seg til juryens vektlegging av prisvinnerens arbeid for å kartlegge hvordan domstolene har praktisert jussen i saker om ID-tyveri. Gjennom dette arbeidet har hun belyst hvordan finansinstitusjonene, som høster gevinstene av digitaliseringen, har lykkes i å skyve alt ansvar for sine løsninger over på forbrukerne.  

Juryen fremhever at prisvinnerens engasjement for å styrke individets rettssikkerhet i et digitalt samfunn, går langt utover det som er vanlig og som kan forventes av rettsforskere. 

– Vi er som forbund for landets jurister glade for å kunne synliggjøre dette viktige arbeidet, og gleder oss til å høre Kjørven selv fortelle mer på Rettssikkerhetskonferansen 26. september, sier Bromander.