Juristforum: Varsling i offentlig sektor

Velkommen til Juristforum på Stord med Jan Fridthjof Bernt torsdag 24. oktober.

Foredraget vil handle om «Varsling i offentlig sektor; rettslige rammer og utfordringer».

Forumet er åpent for alle.

Tid
Start: 24.10 kl. 16:30
Slutt: 24.10 kl. 18:30
 
Sted
Stord hotell
Kjøtteinsvegen 67, 5411 STORD
Pris
Gratis
Påmeldingsfrist
18.10 kl. 12:00
Varselvernet

Reglene om varsling er felles for privat og offentlig sektor, men reiser en del særlige problemer både når det gjelder det materielle innholdet av varslervernet – hvor grensene går for offentlig tilsattes ytringsfrihet - og når det gjelder saksbehandlingen.

Ønske om vern av interne politiske prosesser og arbeidsro brytes mot demokratiske idealer om åpenhet og mulighet for faglig og politisk kritikk. Og i grensesnittet mellom politisk og administrativ ledelse oppstår særlige problemer om krav både til politikere og til offentlig tilsatte.

På dette kurset skal vi se nærmere på og samtale om et utvalg av prinsipielle og praktiske problemer knyttet til varsling i den offentlige sektor, de lege lata og de lege ferenda.

Kort om foreleser

Jan Fridthjof Bernt er en anerkjent professor i juss, tidligere rektor (1996–1998) ved Universitetet i Bergen. Han har utgitt en rekke bøker og artikler innen blant annet forvaltningsrett, kommunalrett og i generell rettsvitenskap. Bernt har vært medlem og leder for en rekke offentlige lovutvalg.

I dag er han professor emeritus ved Universitetet i Bergen, og han foreleser ofte for både Juristforbundet og JUS.

Praktisk informasjon

Servering: Mat og drikke er inkludert i prisen. Middag på hotellet etter foredraget.
Målgruppe for forumet: Åpent for alle

Juristenes Utdanningssenter (JUS) betaler honorar til foreleser.

Etterutdanning

Medlemmer av Advokatforeningen som deltar på arrangement i regi av Juristforbundet for å få etterutdanningstimer, må selv registrere dette på Advokatforeningens «Min side» eller selv holde oversikt over timene på annen måte. Husk å ta vare på dokumentasjon som invitasjon/program osv.

Kursnummer: 2019966